Vakantiewoningen Huize Goethe

Texel

Waddeneiland Texel staat bekend als Nederland in het klein. U vindt hier strand, duinen, bos, heide en polders. Voor fietsers en wandelaars lopen er vele leuke routes over het hele eiland.

Natuur

Eenmaal op pad kunt u allerlei mooie natuurgebieden ontdekken, die rijk zijn aan bijzondere vogels en planten. Een echte aanrader is de Slufter, een uniek gebied dat een open verbinding kent met de Noordzee. Planten als de lamsoor en de zeekraal voelen zich hier prima thuis. Dat geldt ook voor broedvogels als de eidereend en de kluut. In het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Duinen van Texel bij Ecomare (zie links) kunt u terecht voor excursies en informatie.

Zandstrand

Het 25 kilometer lange zandstrand is ideaal voor de echte strandliefhebber. Zon, zee en beachactiviteiten zorgen voor een heerlijk dagje aan het strand. Ook in 2005 kregen alle Texelse strandslagen het internationale kwaliteitskeurmerk de ‘Blauwe Vlag’. Het geeft onder meer aan dat de stranden schoon zijn en goed bereikbaar. De sanitaire voorzieningen zijn goed en het zwemwater is van een hoge kwaliteit.  

Dorpen

Elk dorp op Texel heeft zijn eigen sfeer. Houdt u van historie, bezoek dan zeker de dorpen Oosterend en Den Hoorn. Daar vindt u mooie straatjes met huizen gebouwd volgens de oorspronkelijke Texelse bouwstijl. De Koog met zijn vele terrasjes en restaurants biedt u het nodige vertier. Centrum van het eiland is Den Burg, waar wekelijks de markt wordt gehouden en de grotere winkels gevestigd zijn.

Watersport

Het eiland biedt bovendien volop watersportmogelijkheden. In het noorden van Texel is een catamaranzeilschool te vinden en ‘de Vriendschap’ van Sil Boon. Deze boot brengt u voor een dagje Vlieland heen en terug. Wilt u graag eens op zee vissen, dan kunt u in Oudeschild opstappen voor een tochtje op een echte garnalenkotter.

Activiteiten

Naast de verschillende musea, die u meer vertellen over het leven op en rond Texel, valt er veel te beleven. Wat denkt u van rondvlucht boven het eiland of – voor de echte avonturiers – een tandemsprong? Sporters kunnen terecht op de tennisbaan, de golfbaan of bijvoorbeeld een mountainbike huren. Met name in de zomermaanden wordt er veel georganiseerd op cultuurgebied. Straattheater, muziekfestivals, en kindervoorstellingen: u kunt zeker genieten van een ontspannen dagje of avondje uit.

© 2005 Huize Goethe | EN/OF ontwerp & communicatie | Home